Ga naar de inhoud

Challenges SCHOOLJAAR 2019-2020

Wij dagen jouw school uit! 

In het schooljaar 2019-2020 dagen we alle Vlaamse secundaire scholen (gewoon & buitengewoon) uit om 4 Bullshit Free-challenges uit te voeren. Maar als school of leerkracht ben je vrij om te kiezen welke challenges je aangaat én op welke manier je die aanpakt (bijv. gelinkt aan de bestaande gezondheidsweek op school, de bundel over verslaving, het seminarie over milieu, de les over gelaat en verzorging, ...).

Voor elke challenge vallen mooie prijzen te winnen! Hou dus zeker rekening met wat haalbaar is voor jou én je school!

Welke challenge(s) gaat jouw school aan? 

 1. Les-challenge: Integreer het thema 'roken' in de les. Ga met alle leerkrachten in Vlaanderen (en op je school) voor een recordaantal uur les over roken. En maak kans op een BongoBon t.w.v. €100! 
  Meer info
 2. Actie-challenge: Werk samen met de leerlingen het rookbeleid op school verder uit. En win tot €1000 om de gezondheid van leerlingen én personeel ook in de toekomst te bevorderen!
  Meer info
 3. Foto-challenge: Deel zoveel mogelijk Bullshit Free-foto’s op social media en laat de #bullshitfreegeneration ontploffen! Win één van de 100 cinematickets of het grote verrassingscadeau.
  Meer info
 4. Pers-challenge: Haal de (lokale) pers en toon je inzet voor een rookvrije generatie. Zet zo je school in de schijnwerpers!
  Meer info 

Je stad/gemeente kan je school mee ondersteunen in de uitwerking van de Vlaamse challenge(s) en kan -als de school vragende partij is- bovenop de 4 Vlaamse uitdagingen, een extra lokale (creatieve) klaschallenge lanceren. Meer info voor lokale besturen.

logo gezond leven

Vlaams instituut
Gezond Leven

G. Schildknechtstraat 9
1020 Brussel

Tel. 02 422 49 49
Fax 02 422 49 59

Over dit initiatief

Bullshit Free Generation is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Het project ontvangt steun van de Vlaamse overheid en kwam tot stand in samenwerking met verschillende Vlaamse onderwijs- en tabakspreventiepartners. Wij bedanken alle leerlingen, schoolteams en experten die ons tijdens de gesprekken en cocreatiesessies inspireerden. Meer weten? 

Volg Gezond Leven op sociale media