Ga naar de inhoud

FOTO-CHALLENGE

De foto-challenge in het kort

Deel zoveel mogelijk toffe Bullshit Free-foto’s met de #bullshitfreegeneration. Doe dit met de school, klas, leraren, ouders of leerlingen. Iedereen kan meedoen. Zet de foto publiek en val in de prijzen!

Eén foto zegt vaak meer dan duizend woorden. Daarom roepen we scholen en scholieren op om de Bullshit Free-boodschap niet alleen op school en in de klas te verspreiden, maar ook op sociale media. Door een toffe Bullshit Free-foto te maken en die te delen met de #bullshitfreegeneration, laat je iedereen zien dat ze je (school) niks moeten wijsmaken over roken. Je laat je niet (langer) vangen door de fabels over roken: je bent helemaal Bullshit-proof!

Hoe neem je deel aan de foto-challenge?

 • Hou je smartphone bij de hand. Want een Bullshit Free-foto is zo gemaakt!
  • Neem leuke foto’s met de leerlingen of laat ze zelf toffe foto’s maken die aantonen dat zij helemaal Bullshit-proof zijn. Bijvoorbeeld met de sticker, in een fotobooth ... Laat je inspireren!
  • Neem foto’s die tonen dat jullie school, personeel, leerlingen en ouders zich inzetten voor een kritische, rookvrije en weerbare generatie. Dat kan op een klasuitstap, in de les, tijdens een pauze, op een personeelsvergadering, opendeurdag, oudercontact, schoolreis …
    
 • Deel de foto’s vóór 3 april 2020 met de wereld via de #bullshitfreegeneration. Doe dit via een publiek profiel (vb. Facebook- of Instagrampagina van de school of een publiek Instagramprofiel van een leerling of leerkracht). Of plaats de foto openbaar voor je ze deelt (vb. via Facebook). Verzamel zoveel mogelijk likes als je kans wilt maken op de hoofdprijs!

"Tip: als school kan je eerst alle foto’s verzamelen en vervolgens uploaden op de Facebookpagina van de school. Kies zelf of je dit gedurende de wedstrijd meerdere malen doet, of dat je op het einde één keer alle foto’s als album uploadt." Eline De Decker, Vlaams Instituut Gezond Leven. 

Een succesvolle foto-challenge? Bekijk dit! 

Win Win Win! 

Elke persoon die staat op een met de #bullshitfreegeneration gedeelde foto, maakt kans op éénvan de prijzen uit de prijzenpot! Tenminste als de foto voldoet aan de voorwaarden. Er worden twee soorten prijzen uitgereikt:

 • Deelnameprijs: Uit de gedeelde foto’s (onder de #bullshitfreegeneration) die aan de voorwaarden voldoen, worden enkele foto’s door een onschuldige kinderhand gekozen. Elke persoon op de foto (max. 30 personen) krijgt een cinematicket. We blijven foto’s loten tot alle 100 cinematickets verloot zijn.
 • Populariteitsprijs: De gedeelde foto (onder de #bullshitfreegeneration) die aan de voorwaarden voldoet, met de meeste likes op het moment van de prijsuitreiking wint de populariteitsprijs. Elke persoon op de foto (max. 30 personen) krijgt een onvergetelijke verrassingsprijs.  

De personen of scholen die de winnende foto’s hebben gedeeld, worden gecontacteerd via het Facebook- of Instagramprofiel waarmee de foto gedeeld werd. Indien mogelijk en mits toestemming van de winnaar(s), worden ook de trekker(s) gecontacteerd wanneer een of meerdere foto’s van hun school in de prijzen valt/vallen. De school zorgt dat de cinematickets bij de winnende leerlingen terecht komen.

Heel veel succes, (toekomstige) influencers! 

logo gezond leven

Vlaams instituut
Gezond Leven

G. Schildknechtstraat 9
1020 Brussel

Tel. 02 422 49 49
Fax 02 422 49 59

Over dit initiatief

Bullshit Free Generation is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Het project ontvangt steun van de Vlaamse overheid en kwam tot stand in samenwerking met verschillende Vlaamse onderwijs- en tabakspreventiepartners. Wij bedanken alle leerlingen, schoolteams en experten die ons tijdens de gesprekken en cocreatiesessies inspireerden. Meer weten? 

Volg Gezond Leven op sociale media