Ga naar de inhoud

Uw bijdrage als lokaal bestuur?

Zet als stad/gemeente de schouders onder ‘Bullshit Free Generation’.

Door 4 uitdagingen aan te gaan, streven scholen naar een kritische, weerbare en rookvrije generatie: een generatie die je geen bláásjes wijsmaakt als het op roken aankomt. En dat is nodig, want over roken wordt veel onzin verteld. Maar als lokaal bestuur kan u ook een steentje bijdragen!

Uw bijdrage als lokaal bestuur? 

  • Maak het project bekend bij de secundaire scholen in uw gemeente of stad. Vraag promomateriaal aan bij het Logo in uw buurt.

  • Lanceer boven op de Vlaamse uitdagingen een lokale klasuitdaging: “Maak met de klas een einde aan de fabels over roken. En dat op een creatieve manier: in een video, affiche, foto ...” Kies de winnaar(s) en reik na afloop een mooie prijs uit!

  • Bied een helpende hand (bv. organiseer met Logo, CGG of Drugpunt een workshop over verslaving of maak samen met de school werk van een rookvrij plein in de buurt van de school).

Pak uit met uw aanpak: deel uw actie(s) via social media met de #bullshitfreegeneration. Zo zal uw bijdrage ook schitteren op onze website!

Meer info en praktische uitwerking?

Aarzel niet om contact op te nemen met het Logo in uw buurt of met het Vlaams Instituut Gezond Leven (info@bullshitfree.be). 

www.vlaamselogos.be, www.generatierookvrij.be

logo gezond leven

Vlaams instituut
Gezond Leven

G. Schildknechtstraat 9
1020 Brussel

Tel. 02 422 49 49
Fax 02 422 49 59

Over dit initiatief

Bullshit Free Generation is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Het project ontvangt steun van de Vlaamse overheid en kwam tot stand in samenwerking met verschillende Vlaamse onderwijs- en tabakspreventiepartners. Wij bedanken alle leerlingen, schoolteams en experten die ons tijdens de gesprekken en cocreatiesessies inspireerden. Meer weten? 

Volg Gezond Leven op sociale media