Ga naar de inhoud

PERS-CHALLENGE

De pers-challenge in het kort

Kom in de (lokale) pers. En laat aan de buitenwereld zien dat jullie school zich inzet voor een rookvrije, kritische en weerbare generatie.

Als school zet je je door het Bullshit Free Generation-project in voor een rookvrije, kritische en weerbare generatie. Dat is een heel mooie ambitie en mag daarom best in de kijker gezet worden. Niet alleen op school, maar ook in de gemeente of stad, de provincie of zelfs het volledige land. Grijp deze kans met beide handen en zet je school op de kaart als rookvrije en Bullshit Free-school. Dat hebben jullie meer dan verdiend!

Hoe doe je mee?

  • Neem contact op met de lokale, regionale of nationale radio, televisie of krant. En vertel hen waarom jullie school een plaatsje in de spotlights verdient.
     
  • Laat leerlingen, directie en collega’s aan het woord over hun acties om roken een halt toe te roepen. Hebben de journalisten bijkomende vragen over het aantal rokende jongeren of het project? Verwijs hen door naar eline.dedecker@gezondleven.be of 02 422 49 49.  
     
  • Stuur vóór 30 juni 2020 via het schoolprofiel het bericht in dat werd opgepikt in de media (vb. een link naar een radiofragment of krantartikel). Voor deze challenge krijg je dus iets langer tijd dan voor de andere challenges (deadline ligt daar op 3 april 2020). Dit geeft je de mogelijkheid om ook na afloop van de wedstrijd te schitteren in de (lokale) pers. 

Win Win Win! 

Met de perschallenge vallen geen echte prijzen te rapen. Toch is meedoen een must, want je zet je school in de schijnwerpers. Zo toon je dat je álles uit de kast haalt om roken te ontmoedigen. En dat je meer doet dan de wettelijke verplichtingen nakomen. Kortom, Bullshit Free Generation is de uitgelezen kans om het bullshitvrije imago van je school in de verf te zetten.

Persaandacht of niet, in mijn ogen zijn jullie nu al een TOPschool! Heel veel succes!

logo gezond leven

Vlaams instituut
Gezond Leven

G. Schildknechtstraat 9
1020 Brussel

Tel. 02 422 49 49
Fax 02 422 49 59

Over dit initiatief

Bullshit Free Generation is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Het project ontvangt steun van de Vlaamse overheid en kwam tot stand in samenwerking met verschillende Vlaamse onderwijs- en tabakspreventiepartners. Wij bedanken alle leerlingen, schoolteams en experten die ons tijdens de gesprekken en cocreatiesessies inspireerden. Meer weten? 

Volg Gezond Leven op sociale media