Ga naar de inhoud

prijzenpot

je bent hier

Breng je een challenge tot een goed einde? Dan maakt iedereen die meewerkte kans op een prijs:

Zes verwenweken op school

Voor wie? Leerkrachtenteams die slagen voor de lerarenchallenge. Breng je de challenge niet tot een goed einde, maar heb je wel heel hard te best gedaan? Dan maak je toch nog kans op een troostprijs: een verwenmidweek op school.

Hoe? De prijzen worden verloot. 

Drie multimediabonnen ter waarde van 250 euro

Voor wie? Teams die slagen voor de graadchallenge van de eerste, tweede graad of derde graad.  Breng je de challenge niet tot een goed einde, maar heb je wel heel hard te best gedaan? Dan maak je toch nog kans op een troostprijs: een bon ter waarde van 125 euro.

Hoe? Een onafhankelijke jury van experten reikt de prijs uit.

Negen NMBS-dagtrips met de klas 

Voor wie? Klassen die een foto, poster of vlog instuurden die aan de voorwaarden voldoet van de klaschallenge van de eerste graad, tweede graad of derde graad.  

Hoe? De prijzen worden verloot. 

Vijftig individuele prijzen (cinematickets, Spotify-abonnement, …)

Voor wie? Leerlingen die een foto instuurden die aan de voorwaarden van de leerlingenchallenge voldoet.

Hoe? De prijzen worden verloot. 

Wil je weten of je in de prijzen valt? Nog even geduld. We reiken de prijzen pas uit in de week na de paasvakantie.

Allee, allee, schoolbestuur!

Onze tip voor het schoolbestuur? Steun je leerlingen en leerkrachten. Leg hen in de watten als ze goed bezig zijn. Hoe? Las een huiswerkloze week in. Plan een filmnamiddag. Of organiseer een free podium. Toets je idee af met de leerlingen en het schoolteam. Luister naar hun wensen en ideeën. Zo hou je de motivatie hoog.

“Verzamel zoveel mogelijk ideeën voor beloningen in een wensput of ideeënbus.”
Eline De Decker, Gezond Leven.

Maak de afspraak formeel. Mét handtekening van de directeur. Zo weet iedereen dat jullie je aan de belofte houden.

Allee, allee, gemeentebestuur!

Heel wat gemeentebesturen ondersteunen initiatieven rond tabakspreventie. Ben je benieuwd of jouw gemeente een extra duit in het zakje wil doen? Maar weet je niet bij wie je moet aankloppen? Neem dan contact op met het Lokaal Gezondheidsoverleg in jouw buurt. Zij bezorgen je de relevante coördinaten.

Wil je gemeente- of stadsbestuur deelnemende scholen graag ondersteunen? Maar weten ze niet goed hoe? Raad hen dan aan om met de schoolteams in gesprek te gaan. Maak de afspraak formeel. Mét handtekening van de burgemeester of bevoegd schepen. Zo weet je zeker dat het bestuur zich aan de belofte houdt.

logo gezond leven

Vlaams instituut
Gezond Leven

G. Schildknechtstraat 9
1020 Brussel

Tel. 02 422 49 49
Fax 02 422 49 59

Over dit initiatief

Bullshit Free Generation is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Het project ontvangt steun van de Vlaamse overheid en kwam tot stand in samenwerking met verschillende Vlaamse onderwijs- en tabakspreventiepartners. Wij bedanken alle leerlingen, schoolteams en experten die ons tijdens de gesprekken en cocreatiesessies inspireerden. Meer weten? 

Volg Gezond Leven op sociale media