Ga naar de inhoud

Winnaars 18-19

De winnaars van Bullshit Free Generation 2018-2019 zijn gekend … En het zijn niet de minste! Voor zowel de lerarenchallenge, graadchallenge, klaschallengen en leerlingenchallenge vielen er mooie prijzen te winnen. 

Lerarenchallenge

We daagden leerkrachten uit om het thema ‘roken’ in alle klassen bespreekbaar te maken. Uit de lerarenteams die hierin slaagden, werden per graad twee winnaars geloot. Die zetten we een week lang in de bloemetjes. Letterlijk! Eén volledige week krijgen ze elke dag allerlei verwennerijen op school, zoals een fruitmand, gezonde snacks, een boeketje bloemen … Zij vielen in de prijzen:

  • De leerkrachten van de 1ste graad van het GO! Campus Kompas in Wetteren en Maria-Boodschaplyceum in Brussel.

  • De leerkrachten van de 2de graad van het Atheneum Calmeyn De Panne en Campus Sint-Ursula in Lier.

  • De leerkrachten van de 3de graad van GO! Atheneum in Ninove en het PTI in Hamme. 

  • Daarnaast werd er ook een troostprijs - een halve verwenweek - verloot onder de scholen die er nét niet in slaagden om het thema ‘roken’ aan bod te brengen in alle klassen. De leerkrachten van SVSL Zomergem sleepten deze prijs in de wacht.

Proficiat aan alle leraars!

Graadchallenge

“Organiseer een of meerdere Bullshit Free (tabakspreventie)-acties waar alle klassen van de graad van kunnen meegenieten.” Zo klonk de graadchallenge van 2018-2019. De jury van experten selecteerde volgende winnaars:

  • Instituut Stella Matutina uit Brakel verdient de 1ste-graadprijs voor alle acties die ze daar organiseerden voor en met de leerlingen van de 1ste graad.
  • Go! Atheneum Ninove verdient de 2de-graadprijs voor alle acties voor en met de leerlingen van de 2de graad.
  • KA Zottegem haalt met de 3de graad de prijs binnen voor hun toffe overzichtsvlog van alles wat hun rookvrije school doet om leerlingen te ontmoedigen om te roken.
  • VTI Waregem krijgt de troostprijs voor hun originele actie waarmee ze de leerlingen van de 1ste graad aanmoedigden om niet te roken.

Deze scholen krijgen een bon van bol.com ter waarde van 250 euro. De school die de troostprijs in de wacht sleepte, krijgt een bon van 125 euro.

Goed gedaan allemaal!

Klaschallenge

Maar liefst 9 klassen (3 per graad) worden beloond voor hun creatieve teken-, foto-, of vlogtalent! Uit alle inzendingen werden per graad 3 klassen geloot die binnenkort op klasuitstap mogen met de volledige klas. Volgende inzendingen vielen in de prijzen:

Veel plezier op uitstap! 

Leerlingenchallenge

Eén foto zegt vaak meer dan duizend woorden. Daarom werden leerlingen uitgedaagd om een toffe Bullshit Free-foto te maken en die te delen op social media. Een onschuldige kinderhand maakte van volgende leerlingen de winnaars van deze challenge. Alle 50 leerlingen op de foto’s krijgen een mooie beloning opgestuurd: een cinematicket of Spotify-herlaadkaart!

Winnaars leerlingenchallenge
Winnende foto: Uit school: Uit klas:
Foto

Instituut Anneessens-Funck in Brussel

5 Tandtechnieken
Foto

Middenschool Sint-Lutgart in Beernem

1Ab
Foto

RHIZO Lifestyle en sportschool in Kortrijk

2B
Foto

RHIZO Lifestyle en sportschool in Kortrijk

2SP
Foto

Annuntiata-Instituut in Veurne

3CM
Foto

Provinciaal Technisch Instituut Hamme

1A
Foto

Provinciaal Technisch Instituut Hamme

4B
Foto

Instituut Stella Matutina in Brakel

Leerlingenraad
Foto

KA Beveren

6VK
Foto

GO! Centrum Leren en Werken Westhoek in Nieuwpoort

Donderdaggroep (PAV)
Foto

GO! Atheneum Ninove

4 Kantoor
Foto

GO! Atheneum Ninove

5 ECMT
Foto

GO! middenschool Campus Kompas Wetteren

1 WETTOP
Foto

SVSL Zomergem

/
Foto

KA Zottegem

2 Latijn a

Veel kijk- en luisterplezier! 

Perschallenge

Met de perschallenge vallen geen materiële prijzen te rapen. Maar je zet er je school wél in de schijnwerpers mee en toont aan de buitenwereld dat je álles uit de kast haalt om roken te ontmoedigen.

Vier scholen kwamen in de (lokale) pers! Check hoe zij schitterden:

logo gezond leven

Vlaams instituut
Gezond Leven

G. Schildknechtstraat 9
1020 Brussel

Tel. 02 422 49 49
Fax 02 422 49 59

Over dit initiatief

Bullshit Free Generation is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Het project ontvangt steun van de Vlaamse overheid en kwam tot stand in samenwerking met verschillende Vlaamse onderwijs- en tabakspreventiepartners. Wij bedanken alle leerlingen, schoolteams en experten die ons tijdens de gesprekken en cocreatiesessies inspireerden. Meer weten? 

Volg Gezond Leven op sociale media